12عوارض مکمل گینر برای بدنسازی حرفه ای


بسیاری از ورزشکاران برای عضله سازی از ترکیب مکمل گینر (Gainer) در کنار رژیم غذایی سالم و تمرینات ورزشی خود استفاده نموده تا بهترین نتیجه را در کوتاه‌ترین زمان بدست آورند. از طرفی مکمل گینر ضمن فوایدی که برای بدن در افزایش وزن دارد، دارای عوارضی است که ورزشکاران می‌بایست پیش از مصرف، از آن‌ها اطلاع داشته باشند.

تیم حرفه ای مجموعه ای از عوارض مکمل گینر را برای ورزشکاران در این مقاله ای اختصاصی جمع آوری کرده و در اختیار شما و دیگر مخاطبان خود قرار داده اند. همچنین آن ها از شما دعوت می کنند تا از سایت بوفچه دیدن کرده و از مطالب مهیج آن بهره ببرید.

افزایش وزن ناسالم (ایجاد چاقی‌ موضعی)

یکی از مشکل‌سازترین عوارض مکمل گینر، ایجاد چاقی موضعی یا افزایش وزن ناسالم است؛ به خصوص گینرهای افزایش دهنده وزن که دارای کربوهیدرات بالا بوده و در نتیجه کالری زیادی دارند. به همین دلیل اگر در زمان استفاده از گینرها از یک برنامه ورزشی مناسب پیروی نکنید، دریافت این کالری اضافه می تواند موجب بروز چاقی موضعی به خصوص در نواحی ران، شکم و پهلوها شود. با این حال در صورت انجام تمرینات بدنسازی با شدت متوسط می توانید علاوه بر افزایش وزن مطلوب، از بروز چاقی های موضعی نیر پیشگیری نمایید.

عوارض مکمل گینر
عوارض مکمل گینر

 افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2

نه تنها مقادیر زیاد قند می‌تواند منجر به افزایش وزن ناسالم شود، بلکه می‌تواند شما را در معرض خطر دیابت نیز قرار دهد. قند به دلیل ارتباط بین مصرف زیاد قند و چاقی به طور غیر مستقیم با دیابت نوع 2 مرتبط است. به گفته کمیته مشاوره علمی تغذیه (SACN)، مقادیر بالای قند منجر به چاقی می شود که یکی از عوامل اصلی دیابت نوع 2 است.

اگر قصد دارید این مکمل‌ها را بدون اینکه در معرض خطر عوارض مکمل گینر باشید مصرف کنید باید مطمئن شوید محصولی خریداری شده نسبت استانداردی از درشت مغذی‌ها مانند پروتئین‌های بدون چربی، کربوهیدرات‌های پیچیده و چربی‌های سالم را در خود جای دهد. هم‌چنین همیشه برچسب محصول را به دقت مطالعه کرده و از ترکیبات آن مطلع شوید.

مشکلات کلیه

از دیگر عوارض مکمل گینر ایجاد مشکلات کلیه از جمله تشکیل سنگ کلیه است. افرادی که از پودرهای پروتئین و گینر به منظور افزایش وزن یا حجم عضلات خود استفاده می‌کنند، بیش از سایرین در معرض خطر آسیب شدید کلیوی قرار دارند. مقدار مصرف گینر بهتر است توسط پزشک یا مربی تغذیه ورزشی تعیین شود. افرادی که در کنار انجام تمرینات ورزشی سنگین گینر مصرف می‌کنند، باید مصرف مایعات را در طول روز افزایش دهند تا کمتر در معرض اختلالات کلیوی باشند.

ایجاد جوش و آکنه

بروز یا عدم بروز جوش در اثر گینرها تا حد زیادی به مشخصات فردی شما بستگی دارد. برخی از افراد در اثر دریافت مواد قندی به سرعت دچار جوش شده و به همین دلیل استفاده از گینرها نیز می تواند موجب بروز این مشکل در آن ها شود. با این حال برخی دیگر از افراد پوست حساسی ندارند و بدن آن ها قادر است میزان بیشتری قند را تحمل نماید.

عوارض مکمل گینر روی کبد

در گینرها مقدار زیادی پروتئین وجود دارد، به همین دلیل مصرف بیش از حد گینرها می‌تواند غلظت پروتئین را در بدن شما افزایش دهد تا حدی که توسط کبد به درستی پردازش نشود. برای اینکه عوارض گینر روی کبد در بدن شما خود را نشان ندهد، باید دوز مناسبی از گینر استفاده کنید. اختلال در جذب مواد مغذی و اختلال در فعالیت متابولیک بدن هم از جمله عوارض ناشی از مصرف بیش از حد گینر است.

وجود کراتین موجود در این مکمل‌ها نیز می‌تواند منجر به عوارض گینر مانند کم آبی شود و کاهش مقدار آب بدن، باعث ایجاد مشکلاتی برای کبد می‌شود. به طور کلی در صورتی که از گینر استفاده می‌کنید، باید آب کافی بنوشید. نوشیدن آب به شما کمک خواهد کرد تا از عوارض گینر جلوگیری کنید.

مشکلات گوارشی و هضم

از عوارض مصرف زیاد گینر می‌توان به بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ و گرفتگی عضلات اشاره کرد. یکی از دلایل این اتفاق این است که بدن شما به دریافت کالری زیاد (عمدتاً شکر) در یک وعده عادت ندارد. این مورد می‌تواند در جذب مواد مغذی به خصوص در روده کوچک اختلال ایجاد کند.

و در مورد افرادی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند نیز بیشتر است، چرا که اکثر گینرها با استفاده از منابع شیر فرموله شده‌اند که می‌تواند منجر به عوارضی مانند نفخ، اسهال و یبوست شود.

عوارض مکمل گینر برای مشکلات گوارشی
عوارض مکمل گینر برای مشکلات گوارشی

بروز حساسیت (آلرژی)

ایجاد حساسیت در اثر گینر را می توان یکی از نادرترین عوارض مکمل گینر دانست. با این حال در خصوص این عارضه باید به این نکته اشاره نماییم که در صورت حساسیت داشتن به هریک از اجزای به کار رفته در این مکمل ورزشی ممکن است واکنش هایی از قبیل تنگی نفس، ایجاد کهیر، متورم شدن صورت و یا بروز حالت هایی از قبیل درد شکم، تهوع و اسهال در شما رخ دهد. در چنین شرایطی حتما استفاده از گینر را متوقف نموده و به پزشک مراجعه نمایید.

ایجاد دل‌ پیچه و گرفتگی عضلات شکم

یکی از اصلی ترین عوارض مکمل گینر به خصوص اگر در هنگام مصرف آن به میزان کافی آب میل نکنید، بروز گرفتگی در عضلات شکمی است که به آن کرامپ عضلانی نیز گفته می شود. این دل دردها که می تواند بیشتر به علت دریافت کراتین با آب کم باشد در برخی موارد تا حدی شدید است که مانع از انجام فعالیت های بدنی می شود.

به همین دلیل اکیدا توصیه شده تا در صورت استفاده از گینرها به خصوص گینرهای حاوی کراتین میزان آب مصرفی در طول روز را افزایش دهید. همچنین در صورت بروز دل درد می توانید با انجام حرکات کششی، ماساژ موضعی و نیز استفاده از کمپرس‌های سرد و گرم مشکل موجود را برطرف نمایید.

مشکلات تنفسی

از دیگر عوارض مکمل گینر ایجاد مشکلات تنفسی است. اگر فردی دچار آسم یا مشکلات تنفسی باشد، بهتر است از مکمل گینر استفاده نکند. مصرف گینر در مقادیر بالا ممکن است با علائمی همچون سرفه، عطسه و خس خس سینه همراه باشد.

افزایش سطح چربی خون

چربی ها یکی از اصلی ترین ترکیبات گینر به خصوص گینرهای افزایش دهنده وزن هستند. به همین دلیل استفاده زیاد و بیش از دوز توصیه شده از گینرها می تواند موجب افزایش سطح کلسترول و چربی خون به عنوان یکی از مضرات گینر شود. به همین دلیل توصیه می شود تا پیش از بهره گیری از گینرها با متخصص تغذیه و یا پزشک مشورت نموده و بر اساس نیاز بدن خود اقدام به دریافت دوز مشخصی از گینرها نمایید.

ایجاد اختلال در خواب با مصرف مکمل گینر

برخی از گینرها دارای کافئین زیادی هستند که می‌توانند تأثیر منفی بر خواب شما داشته باشند. در درازمدت، این موضوع می‌تواند منجر به ایجاد بی‌خوابی یا حتی برخی اختلالات سلامت روان مانند اضطراب یا افسردگی شود.

ایجاد حالت تهوع

برای برخی افراد، مصرف گینر می‌تواند باعث تهوع شود. برای اینکه بدنتان به طعم گینر عادت کند، ابتدا نصف وعده را بنوشید و بعد کم کم مقدار آن را افزایش دهید تا مشکل حالت تهوع نداشته باشید. دلیل دیگری که باعث تهوع می‌شود این است که خیلی سریع گینر را می‌نوشید. بهترین راه حل این گینر را به آرامی برای حدود 20-40 دقیقه مصرف کنید.

عوارض برندهای مختلف گینر
عوارض برندهای مختلف گینر

عوارض برندهای مختلف گینر

همان طور که می دانید گینر برندهای معتبر زیادی مانند ترک، دوبیس، ژن استار و سایر دارد که هر کدام دارای عوارضی هستند. این عوارض زمانی خود را بیشتر نشان میدهند که تقلبی باشند یا طریقه مصرف آن اشتباه باشد.

عوارض مکمل گینر برای خانم ها

عوارض مکمل گینر برای خانم‌ها با آقایان تفاوتی ندارد. در صورتی که به طور صحیح مصرف نشود، می تواند باعث بروز عوارضی که به آن اشاره کردیم شود. دقت کنید که این عوارض در ۲ صورت رخ می‌دهند: یکی آنکه از گینر بیش از حد توصیه شده استفاده شود و دیگر آنکه گینر اصل نبوده، تقلبی باشد و از مراکز نامعتبر تهیه شده باشد.

تداخل گینر با سایر مکمل های ورزشی

گینر با هیچ‌یک از مکمل‌های بدنسازی تداخل ندارد اما به طور معمول متخصصان توصیه می‌کنند که پودر گینر همزمان با مصرف مکمل BCAA و آمینوهای ایزوله استفاده نشود. استفاده همزمان این مکمل‌ها در کنار یکدیگر خطری برای سلامتی ندارد اما آنها اثر یکدیگر را کمتر خواهند کرد. از این رو بهتر است در فواصل زمانی مورد استفاده قرار گیرند.

عوارض مکمل گینر
عوارض مکمل گینر برای ورزشکاران چیست



Source link